АТОС (III крак)

ЈЕРИСОС

VILA BILIS (15, 93)
VILA TZOULI 1 (15, 93)
VILA SOULA (18)
VILA MARIA 10 nokji (17)
STELIOS HOUSE - 10 nokji / sopstven prevoz (53)
App/Hotel ERICIUS- 10 nokji / sopstven prevoz (53)
VILA KLEOPATRA (18)
TAKIS & MARIA (18)
VILA VAIA 10 nokji (17)
VILA EVANGELIJA (15, 93)
VILA TZOULI 2 (15, 93)
VILA ATINA (15, 93)
VILA KOSTAS (15, 93)

ЈЕРИСОС е најубавото и најголемото туристичко место на третиот крак Атос.Има прекрасна долга песочна плажа  која во зеленило и бујна вегетација ве разладува и разгалува во летните месеци. Голема пешачка зона со многу паркови,игралишта,забавни паркови ,таверни, клубови во совршен спокој и мир е епитетот на заливот под Атос – Јерисос.Над самата плажа има аквариум бесплатен за посетителите,  супермаркети – Лидл,парфимерии и автентични грчки музеи.