КСАМИЛ

VILA ALEX (67)
VILA KLEA (65)
VILA BUSHATI (24 )
Вила Сала ( 24 )
VILA DZULIANO BEST (77)
VILA AVDI 2 (77)
ВИЛА АЛБЕРТ (110)
ВИЛА СТЕФИ (110)
Вила Хусеин ( 21 )
VILA DIAMANT (65)
VILA KLEON (67)
VILA UJVARA (67)
VILA BILERO (110)
VILA SABRI (21)
VILA MARIA (65)

КСАМИЛ е привлечен за туристите заради многубројните мали островчиња и рестораните, кои нудат свежа морска храна, а се наоѓаат токму на тие околни островчиња. Цените за храна во ресторан се пристапни за секого.

Ксамил е место со бели плажи и величенствено море кое на многубројните посетители им пружа вистински одмор. Се наоѓа во Јужна Албанија на само неколку километри јужно од Саранда.

Ксамил е мало крајбрежно место во јужна Албанија, спротивно од северниот крај каде што се наоѓа грчкиот остров Крф.Еден од најфрекфентните дестинации од крајбрежните ресорти, лоциран јужно од Саранда на патот Бутринт.

Најголема атракција во Ксамил се рестораните кои се наоѓаат на самите плажи кои во изобилие нудат свежа морска храна. Плажите во Ксамил се мали но се неверојтно чисти бидејќи морските струи кружат околу соседниот Канал на островот Крф.

Крабрежјето на прекрасниот Ксамил нуди оргнизирана прошетка со брод до островот Крф и другите помали недопрени острови кои го опкружуваат Ксамил .