НИКИТИ

VILA DIMITRA (18)
FINIKAS GARDEN HOUSE (53)
VILA MARIA'S HOUSE (17)
VILA ELENI (15)

НИКИТИ туристичкото место на западната страна на вториот крак на Халкидики-Ситонија. Идеално место за туристи кои сакаат убава плажа, чисто море, долги прошетки покрај плажа со многу ресторани, сувенирници, детски забавни паркови и разновиден културно-забавен живот.